Türlerin Kökeni - Işık Kitabevi
Logo

  • Orhan Pamukta Yazıyla Kefaret
    Jale Parla
    Yapı Kredi Yayınları

    Orhan Pamuk’ta Yazıyla Kefaret kitabında Jale Parla, gerek ilk kez yayımlanan gerekse bu &o... 

Türler » Bilim » Türlerin Kökeni

Türlerin Kökeni


 

250.00 TL


Stok Durumu

Mevcut
Stokta mevcut, ortalama 3 günde kargoya verilir.


 
Charles Darwin / Ginko Bilim
Tür: Bilim

Charles Robert Darwin, 1859’da, bilim tarihinin günümüzdeki en güçlü kuramlarından biri olan evrim kuramını ve işleyişini açıkladığı Türlerin Kökeni’nde kendi çağını aşacak bir başyapıt ortaya çıkardı. Doğadaki gerçekleri alıp, kendi gözlem ve keşifleriyle birleştirip zenginleştirdi ve yaptığı deneyler, incelemeler ve açıklamalarla sarsılmaz ve birçok farklı açıdan desteklenecek bir yapıya soktu.

İnsanlığın binlerce yıllık, “Biz nereden geldik?” sorusuna ilk defa bilimsel cevap verebilmemizi sağlayan Darwin, bilim tarihinin seyrini tamamen değiştirdi ve insan düşüncesi üzerindeki etkisi muazzam oldu.

Evrimsel biyoloji, Türlerin Kökeni’nin yayımlanmasından bu yana geçen 150 yılı aşkın süre içinde Darwin’in açtığı yoldan gelişerek geldiği noktada artık hakkıyla yüzyılın bilimi olarak anılıyor. Ve bugün evrim, sadece biyolojinin değil, tüm modern bilimlerin bütünleştirici harcı konumundadır. Bu harç, insanlığın geleceğinin inşasının temeline de karılacak kuşkusuz.

 “Yaşamı böyle anlayan ve bu gezegen çekimin değişmez yasasına göre dönüp dururken, böylesine basit bir başlangıçtan en güzel, en olağanüstü sayısız biçimlerin türemiş ve türemekte olduğunu kavrayan bu yaşam görüşünde gerçekten yücelik vardır.” (Darwin)

Herkesi bu yaşam görüşü ile tanışmaya davet ediyoruz.

 
2. Hamur, karton, 488 sayfa, 2018
ISBN: 9786056732263 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...