Modern Resim Nasıl Okunur - Işık Kitabevi
Logo

  • Düello - Öyküler Cilt 6
    Anton Pavloviç Çehov
    İletişim Yayınları

    Mehmet Özgül çevirisi,

    Alexander Chudakov’un önsözü,... 

  • Saflık
    Jonathan Franzen
    Sel Yayıncılık

    Çağdaş Amerikan edebiyatının en önemli temsilcilerinden ödüllü yazar J... 

Türler » Sanat » Modern Resim Nasıl Okunur

Modern Resim Nasıl Okunur


 

550.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Jon Thompson / Hayalperest Yayınevi
Tür: Sanat

Ne kadar popüler olursa olsun modern resimlerin anlaşılması, sanat konusunda detaylı bilgisi olmayanlar açısından genellikle zordur. How to Read a Painting'e (2004) eşlik eden bu kitapta yazar Jon Thompson, Bonnard'dan, Basquiat'den Warhol'a ve Whistler'a kadar toplam 140 sanatçının yaptığı iki yüzden fazla resimle okuyucuya kılavuzluk ediyor. Sanatçıların diğer resimleri ve etkilendikleri kaynaklar bağlamında ele alarak her yapıtın karakteristik özelliğinin keşfedilmesini sağlıyor.

On dokuzuncu yüzyıl gerçekçilik akımı ve Barbizon Okulu'yla başlayan kitapta Thompson, okuyucuyu bir yüzyıldan fazla süren bir zaman yolculuğuna çıkarıp 1980'lerin avangart akımlarına ulaşmasına öncülük ediyor. Hem çağdaş hem de eski dönemlerde üretilen yapıtlardan örnekler veren Thompson, okuyucunun resmin anlamına ilişkin şifreleri çözmesine yardımcı olmak amacıyla kitaptaki her sanatçının yaşam öyküsünü, sembolik dilini ve kullandığı teknikleri de anlatıyor.

Jon Thompson, ressam, yazar; bağımsız bir kürator ve aynı zamanda eğitimcidir: Bir süre once Middlesex Üniversitesi'nden professor ünvanıyla emekli olmuştur. En son sergisi Londra'daki Anthony Reynolds Gallery'de açılan sanatçının yapıtları resmi ve özel pek çok koleksiyonda yer almaktadır.

 
400 sayfa, 2014
ISBN: 9786058502543 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...