Çocuklar İçin Kodlama - Işık Kitabevi
Logo
Türler » Bilgisayar » Çocuklar İçin Kodlama

Çocuklar İçin Kodlama


 

140.00 TL


Stok Durumu

Mevcut değil
Bu kitap stoklarımızda bulunmamaktadır, istekte bulunarak getirilmesini ve haberdar edilmenizi sağlayabilirsiniz.


 
Zafer Demirkol / Pusula Bilişim Yayıncılık
Tür: Bilgisayar

Çocuklar da kod yazabilir, hatta programcı bile olabilir!

Yirmi yılı aşkın bir süredir yayımladığı kitaplarıyla birkaç kuşağa programlamanın ve bilişim dünyasının kapılarını açan Pusula Yayıncılık, şimdi bu dünyaya giriş yaşını düşürerek çıtayı yukarı çıkartıyor: Çocuklar için programlama ve kodlama...

Programlama aynen matematik gibi hayatın bir parçası. Dünyada son zamanlarda gelişen eğitim yaklaşımlarından biri de bu: Nasıl çok küçük yaştan itibaren çocuklara matematik öğretilebiliyorsa, programlama da öğretilebilir. Hatta kodlama da! Algoritmalarla düşünmek, çocukların matematiksel becerilerini de inanılmaz ölçüde geliştirebiliyor. Onun için programlamanın, algoritma geliştirmenin ve kodlamanın başlangıç yaşı hızla düşüyor...

Kitapta, çocukların algoritmalara ve programlamaya ilişkin temel kavramları öğrenebilmeleri için hazırlanan grafik uygulamalar ve platformlar tanıtılıyor. Örneğin bloklarla görsel olarak program geliştirilmesini sağlayan, Google'ın görsel kütüphanesi Google Blockly. Çocuklara programlamayı sevdirmek ve öğretmek için MIT (Massachusetts Institute of Technology) tarafından geliştirilen web temelli platform, Scratch. Yine Microsoft ve Google gibi büyük firmalar tarafından desteklenen web sitesi code.org.

Bu araçların tümü de ücretsiz ve web üzerinden erişilebilen araçlar. Yani çocuğunuza programlama öğretmek için Zafer Demirkol'un kitabı dışında herhangi bir şeyi satın almanıza gerek yok. Web üzerinden uygulamaları adım adım izleyip örnekleri birlikte yapmanız, kavramların üzerinden geçmeniz yeterli... Sırası gelmişken, nesneye yönelik programlama dahil olmak üzere programcılığın bütün temel kavramları; Algoritma, Nesne, Dizi, Fonksiyon gibi temel kavramlar çeşitli örneklerle anlatılıyor ve platformlar üzerindeki uygulamalar ile enine boyuna işleniyor kitapta.

Öğretmen ve Ebeveyn Rehberliğinde:
Otuz yıldır programcılık yapan, şimdiye dek yazdığı 10 farklı bilgisayar kitabıyla bütün bilişim camiası tarafından iyi tanınan Zafer Demirkol, 7 yaşındaki oğluyla yardımlaşarak hazırlamış bu kitabı. Kitap, öğretmenlere ve velilere, programlamanın temel kavramlarını çocukların anlayabileceği bir şekilde nasıl anlatabileceklerini gösteriyor. Programlamaya başlama yaşını, Demirkol 4-5 olarak belirlemiş! Yani aslında çocuklar okuma yazmadan önce programlamaya başlayabilirler! Tabii, okuma yazma bilmedikleri için sadece görsel araçlar kullanabilirler, ama temel kavramları anlayabilmelerinde herhangi bir sorun yok, diyor yazar.

Uygulama ve örnekler, çocukların hoşlanacağı türden grafiklerden oluştuğu için, programlamayı sevdirmek için ayrıca bir çaba harcamanıza bile gerek yok. Tabii, çocuğuyla lunaparka giden her yetişkinin çok iyi bildiği gibi, bu kitapla çocuklara programlama öğretmek, sizin için de eğlenceli bir deneyim olacak. Hatta, şu ana kadar programlamayla, algoritmalarla, kodlamayla bir aşinalığınız olmadıysa, siz de bu kitabı kullanarak yazılım dünyasına ilk adımı atabilirsiniz!

 
1. Hamur, karton, 292 sayfa, 2016
ISBN: 9786056604348 
 
 
 
 
     
     

Yeni Eklenenler

  • La Fontaine Masalları
    La Fontaine
    İnkılâp Kitabevi

    Jean de La Fontaine (1621), Fransız edebiyatının en önemli temsilciler...