Okuma Yazmaya Hazırlanıyorum 6 kitap

Fiyatı: 350 TL

Yazar: Tolga Erdoğan, Özge Erdoğan

Yayınevi: Kök Yayıncılık

Tür: Çocuk

Kapak türü: Karton

Kağıt türü: 1. Hamur

Dil: Türkçe

Baskı: 2009 / 1. baskı

Barkod: 9789754995534

6 Yaş Grubu İçin

Okuma-yazma, çocuğun yaşamında ve kişilik gelişiminde oldukça önemli bir yere sahiptir. Okul öncesi yılları bu becerilerin gelişimi için oldukça önemli bir dönemdir. (Çocukların çoğu, okul öncesi dönemde okuma-yazma bilmemelerine rağmen, ailelerin ve okul öncesi eğitim kurumlarının desteği ile okuma-yazmaya ilişkin temel becerileri kazanırlar.

Bu konuda yapılan bilimsel araştırmalar, görsel ayırt etme, sözcük dağarcığı, görsel okuma, görsel sunu, fonolojik farkındalık (ses farkındalığı), dinleme, konuşma ve yazma gibi temel becerilere sahip çocukların okuma-yazma ve diğer öğrenme alanlarında daha başarılı olduklarını ve bu öğrenme alanlarına hazır olarak ilköğretime başladıklarını ortaya koymaktadır. Bu, çocuklara okuma-yazma öğretmek anlamına gelmemektedir.

(Çağdaş gelişmeler ışığında hazırlanan, yaklaşık beş yüz çocuk üzerinde yapılan uygulamalarla geliştirilen, altı kıtaptan oluşan setimizde, çocukların okuma-yazma sürecine ve diğer öğrenme alanlarına hazır olmaları için okul öncesi dönemde geliştirmeleri gereken beceriler ve bu becerilere yönelik yapılabilecek etkinlikler sunulmuştur. Bu kapsamda set, MEB Okul Öncesi Eğitim Programı'na uygun olarak hazırlanmıştır. Kitaplarda yer alan etkinlikler Okul Öncesi Egitim Programı'nda yer alan tüm gelişim alanlarını desteklemektedir. Ayrıca bu set cocukları başta İlköğretim Birinci Sınıf Türkçe Dersi Öğretim Programı olmak üzere diğer öğretim programlarına da hazırlamaktadır.

Her kitapta; görsel ayırt etme, sözcük dağarcığı, görsel okuma, görsel sunu, fonolojik farkındalık, dinleme, konuşma ve yazma becerileriyle ilgili etkinliklere yer verilmiştir. Etkinlikler bir beceri temel alınarak hazırlanmakla birlikte diğer becerileri de destekleyecek niteliktedir. Her sayfanın üstünde yer alan simgeler, o sayfadaki çalışmanın hangi temel beceriye ait olduğunu göstermektedir. Öğretmen Kılavuz Kıtabı'nda sözünü ettigimiz temel becerilere ilişkin ayrıntılı açıklamalar yer almaktadır. Etkinlik sırasında ve sonrasında yapılabilecekler, etkinliklerin amaçlarıyla birlikte Öğretmen Kılavuz Kitabı'nda ayrıntılı olarak açıklanmıştır. (Çocukların bu setten en etkili şekilde yararlanabilmesi için kılavuzdaki adımların izlenmesi önemlidir.

Çocuk

İletişim

Polis Sokak No: 16 Lefkoşa - Kıbrıs

Telefonlar: 0392 2287595 - 0392 2277443 - 0548 868 4745 (whatsapp)

e-mail: isikkitabevi@gmail.com

Çalışma Saatleri: Hafta içi 08.00 - 18.00 Ctesi: 08.00 - 16.00

İş bankası Hesap No: 

Işık Kitabevi Şti Ltd.

TR88 0006 4000 0016 8130 0644 32

Facebook sayfamız

instagram

Telif hakları saklıdır, © 2023, Işık Kitabevi

Tasarım ve programlama TechnoLink Software