Okul Öncesi Eğitime Giriş

Fiyatı: 265 TL

Yazar: Rengin Zembat

Yayınevi: Hedefcs Yayınları

Tür: Akademik / Eğitim

Sayfa sayısı: 320

Dil: Türkçe

Baskı: 2014

Barkod: 9786056429521

Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, çocuğun doğduğu andan itibaren eği¬tim alması, onun bütünsel gelişimini tamamlayabilmesini, gereksinimlerinin doğru zamanda ve doğru şekilde karşılanmasını sağlamaktadır. Ülkemizde O-3 yaş çocuklarının eğitimi çoğunlukla ailelerin sorumluluğuna bırakılmıştır. Üç-altı yaş çocuklarının eğitimini ise Milli Eğitim Bakanlığı üstlenmiş, okullaşma oranını artırarak ve farklı programlar uygulayarak çocuk nüfusunun büyük bir çoğunluğuna ulaşmaya çalışmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı okullaşma oranını hızla artırırken ihtiyaç duyulan okul öncesi öğretmenini yetiştirmek de giderek önem kazanmıştır. Bu durum hem alanında bilgili hem de yeterli sayıda öğretmen ihtiyacına işaret etmektedir. Üniversitelerin lisans programında yetişen okul öncesi öğretmen adayları için ilk yılın birinci döneminde okul öncesi dönemin özelliklerini, okul öncesi öğretmenliğinin tanıtımını, dört yıl boyunca okuyacakları derslerin ve uygulamaların kısa tanımlarını içeren “Okul Öncesi Eğitime Giriş” dersi bulunmaktadır.

Alanda birçok Okul Öncesi Eğitime Giriş kitabı bulunmaktadır. Her kitap büyük özverilerle hazırlanmış, kapsamlı kitaplardır. Bu kitapta konulara daha geniş bir açıdan bakarak, konuları çeşitlendirerek ele almayı amaçladık. Kitabın hem öğrencilere bir ders kitabı hem de alanda çalışanlara bir rehber olacağı görüşündeyim.
Bu kitabın temel amacı; öğretmen adaylarımızın okul öncesi öğretmenliği ile ilgili ilk deneyimlerini kazanacakları “Okul Öncesi Eğitime Giriş” dersinde temel bilgi ve becerilerini daha üst düzeye çıkartmaktır. Kitap 12 bölümden oluşmaktadır. Kitap da, okul öncesi eğitimin temel amacı, önemi ilkeleri, Dün¬ya’da ve Türkiye’de okul öncesi eğitim, okul öncesi dönemde temel ihtiyaçlar ve temel alışkanlıkların kazandırılması, okul öncesi dönemde gelişim, yaratıcılık, Türkiye’de okul öncesi eğitim programları, okul öncesi dönemde modeller, okul öncesi eğitim ortamları, çocuk hakları, medya ve teknoloji ve okul öncesi aile ve aile katılımı konuları detaylı olarak ele alınmıştır.

Akademik / Eğitim

İletişim

Polis Sokak No: 16 Lefkoşa - Kıbrıs

Telefonlar: 0392 2287595 - 0392 2277443 - 0548 868 4745 (whatsapp)

e-mail: isikkitabevi@gmail.com

Çalışma Saatleri: Hafta içi 08.00 - 18.00 Ctesi: 08.00 - 16.00

İş bankası Hesap No: 

Işık Kitabevi Şti Ltd.

TR88 0006 4000 0016 8130 0644 32

Facebook sayfamız

instagram

Telif hakları saklıdır, © 2023, Işık Kitabevi

Tasarım ve programlama TechnoLink Software